1. א. א) התובע מנהל עסק בשם "סלעים קום" המייבא ומוכר סלעים מסוגים שונים למטרת עיצוב גינות ומתמחה במתן פתרונות לבעלי מקצוע בבניית אתרים המשלבים במגוון עשיר של אלמנטים דוממים וחיים מהטבע ואילו הנתבעת היא חברה המפיקה ספרי עיצוב ואדריכלות בארץ.
לטענת התובע, פנתה אליו הנתבעת בהצעה לפרסם את עסקו בספרה והובטח לו שהספר ייצא בעוד מספר חודשים ותמורת אותו פרסום ואותה הבטחה, שילם התובע לנתבעת סך של 29,000 ש"ח (כולל מע"מ).
ב) לצורך ההתקשרות הנ"ל, חתם התובע ביום 20.12.11 על הצעה אותה העבירה הנתבעת, לפיה התחייבה הנתבעת לפרסם את עסקו בספר כנ"ל, ועם העברת ההצעה החתומה לנתבעת - נכרת הסכם בין הצדדים.
ב. א) טענתו העיקרית של התובע היא, שמועד הפרסום - חודש אוגוסט 2012- לו התחייבה הנתבעת, היה תנאי מהותי ועיקרי בקיום ההסכם, היות ודובר במועד שלפני תקופת החגים - תקופה שהיא בקניות למוכרים וצרכנים.
לכן, בהתקרב מועד הפרסום, פנה התובע אל הנתבעת על מנת לברר ולוודא, שהפרסום אכן יהיה במועד, אך התובע לא הצליח לקבל תשובה מדויקת בקשר לאותו מועד, אלא קיבל תשובות עמומות ומתחמקות.
ב) התובע מלין על כך, שבניגוד להתחייבות הנתבעת - לא פורסם הספר במועד וגם לאחר עבור המועד, לא הואילה הנתבעת לבצע את החלק המקדמי לפרסום הספר ולא הגיעה לצלם את העסק ומועד לביצוע צילומים נקבע בסופו של יום רק ביום 29.10.12.
למרות שהתובע הכין עצמו ליום הצילומים, סגר העסק ללקוחות והשקיע זמן רב במחשבה ובעיצוב העסק - לא הגיע נציג מטעם הנתבעת ביום שנקבע ואף לא טרחו להודיע על ביטול הפגישה.
ג) כאשר בסופו של יום כבר הגיע הצלם, הוא לא ידע מה עליו לצלם והיות והתובע כבר לא יכול היה עוד להמתין ולהמשיך לסגור העסק ועל מנת לצמצם הפסדים - לא בוצעו הצילומים.
בהמשך לכך, תיאמה נציגת הנתבעת הגב' אורלי רובינזון (להלן:"גב' רובינזון") מועד חדש לצילומים - 1.11.12, אך גם במועד זה לא הגיע נציג מטעם הנתבעת.
ג. בסופו של יום, מלין התובע על כך, שהנתבעת לא מילאה דבר מהתחייבויותיה, למרות שהיא קיבלה את מלוא התמורה ומאחר והספר לא פורסם וצילומים לא התבצעו- ראה בכך התובע הפרת ההסכם וביום 21.11.12 הודיע לנתבעת על ביטול ההסכם ודרש את החזר התמורה ששילם.
משלא נענתה הנתבעת לדרישותיו, הגיש התובע תביעה זו, בה ביקש לחייב הנתבעת לשלם לו סך של 33,200 ש"ח, הכולל את השבת הסכום ששילם וגם חלק מנזקיו עקב סגירת העסק.
2. א. א) בתחילת כתב ההגנה, מפרטת הנתבעת את ניסיונה רבת השנים בהוצאת ספרים רבים לאור ואת קשרי העבודה של הנתבעת עם מאות גורמים - כמפורט בסעיף 3 לכתב ההגנה.
לטענת הנתבעת, דורשת הפקת ספר תהליכים רבים, כמפורט בסעיף 5 לכתב ההגנה ובכך רצתה הנתבעת לומר, שהפקת הספר הינו תהליך מורכב וממושך ותלוי בגורמים חיצוניים רבים ולכן, אין הוצאת ספר כזה מוגדר בזמן וכלל אינו יכול להיות מוגדר בזמן מראש.
ב) ההסכם אליו הגיעו הצדדים, מפרט את פירוט ההתקשרות והנתבעת מציינת, שכיום - בעת כתיבת כתב ההגנה- נמצא הספר בסיום שלב ההפקה ועתיד להימסר להוצאה לאור לצורך הדפסה והפצה.
נציגי הנתבעת החלו בשלב תיאומי ימי צילומים לספר במהלך חודש אוגוסט 2012 לאחר שסיימה את כל השלבים הקודמים, כאשר שלב תיאומי הצילומים וקיום ימי צילום נמשך בד"כ כארבעה- חמישה חודשי עבודה ולכן, עדיין יכולים להישאר לקוחות בודדים שצילומיהם נקבעים למועדים אחרים ומאוחרים יותר.
ג) נציגת הנתבעת, הגב' לימור זומר, (להלן:"גב' זומר") פנתה מספר רב של פעמים אל התובע בניסיון לתאם עימו ימי צילום, הן במקום העסק והן בבית בו ביצע עבודה בגינת הבית, אך התנהגותו של התובע - למן היום הראשון- התאפיינה בחוסר סבלנות, חוסר עקביות, תוקפנות, בוטות גסות ואלימות והתובע ביטל ימי צילום מספר פעמים ושינה את דעתו ודרישותיו לעיתים תכופות.
באשר לטענת התובע, על כי הגב' זומר לא הגיעה ליום הצילומים, משיבה הנתבעת בכך, שאכן גב' זומר הייתה אמורה להצטרף לצלם, אך ביום הצילומים נבצר ממנה להגיע כיוון שלא חשה בטוב והיא אכן הודיעה לתובע שהצלם בדרכו אליו ומתעכב בשל הפקקים בדרך ואז יצא התובע מגדרו, כעס, צעק וגידף ולאור זאת החליטה גב' רובינזון בעצמה לנסוע למקום ביצוע הצילומים.
הצלם אכן הגיע באיחור של עשרים דקות, בשל הפקקים ומשהגיע ועוד בטרם נכנס למתחם בית עסקו של התובע, פנה אליו התובע בגסות, בצעקות ובאיומים וגירש אותו מהמקום.
הצלם היה נסער והתקשר אל הנתבעת והנתבעת הורתה לו לחזור למשרד על מנת ליתן לתובע זמן להירגע.